V Pezinku došlo k zrážke osobného vlaku s lokomotívou, hlásia zranených

TA3 TASR
16.3.2018 19:30

Najmenej 21 zranených si vyžiadala nehoda osobného vlaku a lokomotívy, ku ktorej došlo v piatok večer v Pezinku. Na mieste zasahovali hasiči, záchranári aj polícia.

"Traja ľudia sú zranení ťažko a 11 ľahšie, medzi ľahko zranenými je aj dieťa," priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Krčová. Na mieste je sedem sanitiek. Počet zranených nemusí byť konečný.

Podľa informácie hasičov narazila súprava osobného vlaku zo zadu do stojaceho rušňa. "Momentálne na mieste zasahujú hasiči, spolu so zdravotnými záchranármi a políciou. Na mieste máme 20 hasičov, päť hasičských áut, pomáhajú aj členovia dobrovoľných hasičských zborov," informoval službukonajúci dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Momentálne sa podľa neho uskutočňuje presun zranených osôb do tzv. hniezda záchrany, kde sú tredení podľa závažnosti zranení.


"Do vlaku nabúral rušeň, hasiči z neho pomáhajú vytiahnuť zranených ľudí," opísal aktuálnu situáciu očitý svedok. Doprava v stanici Pezinok je prerušená od 18.30 h. Dôvodom je zrážka osobného vlaku s vlakom iného dopravcu, informuje na Twitteri Železničná spoločnosť Slovensko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok