Snaha o destabilizáciu krajiny? Smer reaguje na podpálenie centrály

TA3 SITA
16.3.2018 13:54

Pokus o podpálenie centrály politickej strany Smer-SD v Žiline je v demokratickom štáte neprijateľný a vedenie strany ako aj všetci poslanci NR SR, predstavitelia, členovia a sympatizanti tejto strany ho jednoznačne odsudzujú. Informovala o tom strana Smer- SD vo svojom stanovisku.

Snaha o destabilizáciu krajiny? Smer reaguje na podpálenie centrály
TASR

"Strana Smer-SD vníma tento trestný čin ako krok radikálov, ktorí sa snažia zneužiť súčasnú politickú situáciu na destabilizáciu krajiny a demokratického systému, v ktorom môže každý človek slobodne a bez strachu prezentovať svoj názor a zasadiť sa za jeho presadenie demokratickými metódami," uvádza sa v stanovisku.

20180316smer-zilina-kancelaria-poziar02507524_7f000001-be29-23b9.jpg

Strana ďalej vyzýva všetkých ľudí, aby prezentovali svoj názor pokojne a demokraticky a aby odsúdili akékoľvek prejavy násilia. "Veríme, že polícia sa bude venovať aj tomuto prípadu a osoby zodpovedné za tento čin budú potrestané," uvádza stanovisko.

Pred polnocou privolali hasičov k požiaru žilinského sídla strany Smer-SD. Podľa prvotných informácií niekto vyhodil horiacu pneumatiku na prístrešok, odkiaľ sa oheň rozšíril až na strechu budovy. Požiar sa rozšíril aj do dvoch miestností. Na krajskej centrále blízko centra Žiliny sa objavil aj nápis „Zlodeji. Vasky Jugent".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok