Pomer síl má zostať zachovaný, vo vláde pribudnú noví ministri

TA3 SITA
15.3.2018 09:35

Do novej vlády, ktorú by už mal viesť doterajší vicepremiér Peter Pellegrini, nominuje Smer-SD viacerých nových ministrov.

Pomer síl má zostať zachovaný, vo vláde pribudnú noví ministri
TASR/Martin Baumann

Ministra vnútra Roberta Kaliňáka má nahradiť podľa informácií agentúry SITA doterajšia štátna tajomníčka rezortu Denisa Saková. Kaliňák oznámil svoju rezignáciu v pondelok. Novým ministrom kultúry sa má stať doterajší poradca premiéra a poslanec NR SR Erik Tomáš. Funkcia ministra kultúry sa uvoľnila po demisii Mareka Maďariča, ktorý sa vrátil do parlamentu. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská sa rozhodla v budúcej vláde nepokračovať.

Podľa informácií agentúry SITA v novej vláde nenastanú zmeny medzi tromi vládnymi stranami v rozdelení postov. Premiér Robert Fico je pripravený podať demisiu, ak prezident SR Andrej Kiska bude akceptovať jeho podmienky. Informoval o tom premiér Robert Fico počas spoločného vyhlásenia lídrov vládnej koalície Andreja Danka a Bélu Bugára.

Fico ostane predsedom Smeru-SD. Podmienky sú, že prezident bude akceptovať výsledky parlamentných volieb z roku 2016, bude akceptovať koaličnú zmluvu, a to, že nového premiéra navrhne najsilnejšia strana Smer-SD. Predčasné voľby teda podľa Fica nebudú, lebo by "bol chaos". Most-Híd sa pritom v pondelok uzniesol, že buď budú predčasné voľby, alebo vystúpia z koalície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok