Smer v prieskume výrazne klesol, v parlamente by bolo osem strán

TA3 TASR
14.3.2018 22:00

Ak by sa najbližší víkend konali predčasné parlamentné voľby, súčasná vládna koalícia by získala iba 61 mandátov. Vyplýva to z prieskumu volebných preferencií agentúry Focus pre TV Markíza.

V prieskume zaznamenal najväčší prepad vládny Smer-SD. Naopak, najväčší nárast Kotlebova ĽSNS. Smer-SD by volilo 20,2 percenta opýtaných, oproti prieskumu v januári je to pokles o viac ako päť percent. Druhý najväčší počet hlasov by získala SaS - 14 percent, na treťom skončilo OĽaNO so ziskom 10,4 percenta hlasov, rovnaký výsledok zaznamenalo aj hnutie Borisa Kollára Sme rodina.

ĽSNS si oproti januárovému prieskumu polepšila o dve percentá, s aktuálnym ziskom 10,1 percenta by skončili Kotlebovci na piatom mieste. Nasleduje SNS s 10 percentami. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH, kresťanských demokratov by volilo sedem percent opýtaných, a taktiež Most-Híd so ziskom 5,6 percenta hlasov.

Naopak, brány NR SR by ostali zatvorené pre SMK, získali by 4,1 percenta, a KSS - 1,5 percenta. Len o niečo málo ako jedno percento získali v prieskume aj novoetablované strany - Progresívne Slovensko by volilo 1,4 percenta voličov, SPOLU - občiansku demokraciu 1,1 percenta opýtaných.

Na voľbách by sa zúčastnili takmer dve tretiny opýtaných - 63,7 percenta, voliť by, naopak, nešlo 21,8 percenta respondentov a nerozhodnutých bolo 14,5 percenta opýtaných. Agentúra FOCUS uskutočnila prieskum v dňoch 7.3. – 13.3.2018 formou osobného dopytovania. Zúčastnilo sa na ňom 1012 respondentov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok