Zámorské derby rozhodol v predĺžení Johnson

SITA
5.5.2012 21:05

Kanada - USA 4:5 po predĺžení.

Zámorské derby rozhodol v predĺžení Johnson
SITA

Hokejisti USA zvíťazili v sobotňajšom stretnutí H-skupiny na majstrovstvách sveta v Helsinkách v zámorskom derby nad Kanadou 5:4 po predĺžení. Prvýkrát na tohtoročnom šampionáte sa o víťazovi duelu rozhodovalo v nadstavenom čase, víťazný gól si pripísal strelou z vrcholu pravého kruhu kapitán USA Jack Johnson.

V riadnom hracom čase sa ani jednému z tímov nepodarilo získať viac ako jednogólový náskok. Američania viedli hneď po prvom vážnejšom útoku, keď sa presadil Jim Slater. V 7. min vyrovnal John Tavares. Kanaďania sa dostali v druhej časti hry do vedenia, ale Američania odpovedali. Tím USA v tretej tretine dvakrát viedol, ale svoj náskok nedokázal udržať. V poslednej sekunde základnej hracej doby putoval na trestnú lavicu Tavares a v predĺžení tesne pred skončením jeho trestu rozhodol o bode navyše pre USA kapitán Jack Johnson. 

Výsledok - H-skupina: 
Kanada - USA 4:5 po predĺžení (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)

Góly: 7. Tavares (Keith), 28. Skinner (Tavares, Bouwmeester), 50. E. Kane, 59. Keith - 2. Slater (Lasch), 34. J. Johnson (Pacioretty, B. Ryan), 47. Dwyer, 57. N. Thompson (Crabb, Dwyer), 62. J. Johnson 
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Bulanov, Olenin (obaja Rus.) - Blumel (ČR), Šeľanin (Rus.)

Viac informácií o Majstrovstvách sveta v hokeji sa dozviete na našej podstránke MS 2012

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok