NHL: Gáborík v Ottawe triumfoval, Budaj prehre vedúceho tímu nezabránil

TA3 SITA nhl.com
14.3.2018 07:03

Šesť inkasovaných gólov v prvých dvoch tretinách bol pre trénera hokejistov Tampy Bay v utorkovom zápase NHL s Ottawou povel na vystriedanie brankárov.

NHL: Gáborík v Ottawe triumfoval, Budaj prehre vedúceho tímu nezabránil
SITA/AP

Často spoľahlivého, ale tentoraz deravého Rusa Andreja Vasilevského nahradil na záverečných 20 minút Slovák Peter Budaj, ale prehre vedúceho tímu súťaže 4:7 nezabránil. Tridsaťpäťročný Budaj si pripísal tri zákroky zo štyroch striel, ktoré na neho smerovali. V NHL bol v akcii po prvý raz od 29. decembra 2017, keď utrpel zranenie v dolnej časti tela. Nedávno sa vo dvoch zápasoch rozchytal v tíme AHL Syracuse Crunch.

Na nečakanom triumfe predposledného tímu Východnej konferencie u 100-bodového lídra mal dvojbodový podiel Marián Gáborík. Odohral síce len necelých 11 minút, ale strelil gól a pri ďalšom asistoval. Gáborík v 28. min zvýšil vedenie hostí na 4:2, keď presne namieril počas presilovej hry neďaleko miesta určeného na vhadzovanie v útočnom pásme svojho tímu. Na jeho pohotovú strelu pod hornú žŕdku bol Vasilevskij prikrátky.

Tridsaťšesťročný slovenský krídelník bodoval po desaťzápasovej odmlke, konkrétne prvýkrát od 15. februára, keď k triumfu Ottawy nad Buffalom 3:2 po predĺžení prispel gólom a asistenciou. Bol to vtedy prvý Gáboríkov zápas po výmene z Los Angeles. Aktuálne má trenčiansky odchovanec v tejto sezóne na konte 9 gólov a 9 asistencií.

Tampa Bay prehrala v riadnom hracom čase prvýkrát od 17. februára a jej náskok na čele Atlantickej divízie pred Bostonom sa zmenšil na 4 body. A to majú Bruins na konte o dva zápasy menej. "Neviem, čo si mám myslieť. Časté straty puku, nepresné prihrávky, neschopnosť ubrániť presilovky súpera, neblokovanie striel a to všetko dokopy. Napriek tomu sme dali štyri góly a prehrali o tri? Ťažká noc na domácom ľade," skonštatoval tréner "bleskov" Jon Cooper na webe NHL.

Sumáre NHL:

Tampa Bay - Ottawa 4:7 (1:3, 2:3, 1:1)
Góly: 5. J.T. Miller (Kučerov, Stamkos), 23. J.T. Miller (Kučerov, Hedman), 37. J. T. Miller (Stamkos, Hedman), 53. McDonagh (Stamkos, Kučerov) - 8. Pääjärvi (Pyatt, Pageau), 11. Dzingel (GÁBORÍK, Ceci), 12. Pyatt (Ceci, Borowiecki), 28. GÁBORÍK (Dzingel, Burrows), 35. Hoffman (Burgdoerfer, Duchene), 39. E. Karlsson, 44. Hoffman (E. Karlsson, Duchene) Marián Gáborík (Ottawa) odohral 10:49 min, 1 gól, 1 asistencia, 1 strela, 2 trestné minúty
Peter Budaj (Tampa Bay) odchytal 20 minút, kryl 3 zo 4 striel, úspešnosť 75%

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok