Osud vlády je v rukách Smeru-SD

SITA
11.10.2011 11:57

Osud vlády Ivety Radičovej je v rukách opozičného Smeru-SD. Ak dnes tri koaličné strany budú hlasovať za euroval a poslanci Smeru-SD sa na hlasovaní zúčastnia, ale EFSF nepodporia, padne vláda.

Osud vlády je v rukách Smeru-SD

Výsledok vyplýva z parlamentnej matematiky a doterajších vyhlásení politikov.Koalícia po rozhodnutí SaS a Obyčajných ľudí nezúčastniť sa na hlasovaní o záchrannom mechanizme nemá na schválenie potrebných 76 hlasov a bez opozičného Smeru-SD euroval neprejde. Keďže vláda už odobrila spojenie eurovalu s vyslovením dôvery vláde, neschválenie bude mať za následok demisiu Radičovej vlády.

Hovorca Smeru-SD Erik Tomáš povedal, že poslanci NR SR za Smer-SD budú na dnešnom spojenom hlasovaní o eurovale a dôvere vláde prítomní, zaprezentujú sa, ale nebudú hlasovať. To znamená, že parlament bude uznášaniaschopný, ale euroval neprejde a vláde bude vyslovená nedôvera.

 

Koalícii nepomôže ani zvyšok opozície. Predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj dnes pre agentúru SITA potvrdil, že členovia SNS sa na hlasovaní zúčastnia a budú hlasovať proti zvýšeniu slovenských záruk v eurovale. „My na rozdiel od ostatných názory nemeníme,“ vyhlásil. Vládu nezachránia ani hlasy bývalých členov SNS Anny Belousovovej a Rudolfa Pučíka.

Domyslite si. Ja som nezávislý, opozičný poslanec. Táto vláda od začiatku nemá moju dôveru,“ odvetila dnes Belousovová na otázku, ako sa ona a Pučík zachovajú pri hlasovaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok