Talian z článku zavraždeného Kuciaka je opäť v rukách polície

TA3 TASR
13.3.2018 12:54

V skorých ranných hodinách polícia zadržala v Michalovciach talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu, ktorý je jednou z hlavných postáv nedokončeného článku zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Dôvodom mali byť drogy.

Na túto osobu vydal súd v Benátkach európsky zatýkací rozkaz. „Európskym zatýkacím rozkazom žiada taliansky súd o vydanie Antonina V. na trestné stíhanie do Talianska pre drogový trestný čin spáchaný organizovanou zločineckou skupinou s nadnárodnou pôsobnosťou,“ uviedla generálna prokuratúra vo svojom stanovisku.

Podľa Kuciaka fungujú na východe Slovenska vo vzájomnej koordinácii zástupcovia štyroch rodín z prostredia talianskej Kalábrie, rodiska 'Ndranghety. Okrem Vadalovcov a Cinnanteovcov ide o rodiny Rodovcov a Catroppovcov. Ich hlavným slovenským biznisom sa stalo poľnohospodárstvo. 

Taliansky podnikateľ odmieta, že by patril k mafii, ako aj spájanie s vraždou novinára Kuciaka a jeho priateľky. Informácie, že on a jeho rodina získavajú eurofondy, dotácie z Pôdohospodárskej platobnej agentúry a majú miliónové štátne zákazky, označil za klamstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok