Nemohli pokračovať, reaguje politológ na rozhodnutie Mosta

TA3 TASR
13.3.2018 09:29

Rozhodnutie strany Most-Híd rokovať o predčasných parlamentných voľbách a v prípade nedosiahnutia dohody opustiť koalíciu, je rozhodnutím, ktoré strana musela prijať, aby zabránila vlastnému rozpadu. Upozornil na to politológ Juraj Marušiak.

Nemohli pokračovať, reaguje politológ na rozhodnutie Mosta
SITA

Skonštatoval, že rozhodnutie bugárovcov je logickým vyústením politicko-spoločenskej situácie, ktorá nastala po zavraždení novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky, iniciatíva však reflektuje i na vyjadrenia z úst predsedu vlády a Smeru Roberta Fica v predchádzajúcich dňoch a taktiež na to, že Smer-SD otáľal s odchodom ministra vnútra Roberta Kaliňáka. "V týchto pomeroch sa pre Most-Híd stalo neprijateľné naďalej pokračovať vo vládnej koalícii," uviedol politológ.

Mieni, že iné alternatívy, smerujúce skôr k zásadnej rekonštrukcii vlády, sa stali pre Most-Híd neprijateľné. "Už aj preto, že členovia Smeru-SD prostredníctvom sociálnych sietí vysielali signály, že vláda bez Roberta Fica je nepriechodná možnosť," pripomenul Marušiak.

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár po zasadnutí republikovej rady a stretnutí s premiérom Robertom Ficom oznámil, že jeho strana chce rokovať o predčasných parlamentných voľbách so SNS. Fico však takúto možnosť odmieta. Ak rokovania nebudú úspešné, Most-Híd odíde z koalície. Podľa Bugára by súčasnú situáciu vyriešili iba predčasné voľby. Kedy by mali byť, nespresnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok