Bugár rokoval s prezidentom, pýtali sa ho na Hrnka i Sorosa

TA3 TASR
12.3.2018 11:06

Most-Híd informoval prezidenta Andreja Kisku, ako prebehli rokovania okresných štruktúr o situácii v koalícii a spoločnosti. Informoval o tom predseda strany Béla Bugár, ktorý nepovedal, či strane stačí odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka, čo Most-Híd žiadal.

Až po republikovej rade

Kaliňák demisiu oznámil v pondelok. Bugár nevylúčil, že zo strany môže pár ľudí odísť, či už v koalícii Most-Híd zostane alebo odíde.

"Pokiaľ nepadne rozhodnutie republikovej rady, o žiadnych čiastkových informáciách nebudeme hovoriť," povedal novinárom pri odchode z paláca Bugár. Nereagoval na Kaliňákov odchod, ani na otázky, či by sa Smer-SD mal vzdať celého rezortu vnútra. Pokiaľ ide o možné odchody zo strany, ak Most-Híd v koalícii zostane, Bugár povedal, že to platí aj naopak. "Neviem, ako rozhodne republiková rada, ale tak isto by mohli odísť ľudia, ak by sme zostali v koalícii, aj keby sme odišli," uviedol Bugár.

Chvost mávajúci psom

Predseda Mosta-Híd nemieni reagovať ani na vyjadrenia podpredsedu SNS Antona Hrnka, ktorý hovoril, že v SNS chcú hlavu ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej. "Nikdy som sa nevyjadroval k ľuďom, ktorí si myslia, že chvost máva psom. Ak to bude na stole od pána predsedu SNS, k tomu sa vyjadrím. Na pána Hrnka nebudem reagovať," doplnil.

Bugár tiež odmietol argumentáciu premiéra Roberta Fica, ktorý v posledných dňoch spomína amerického miliardára Georgea Sorosa. "V žiadnom prípade s tým súhlasiť nemôžeme," poznamenal Bugár. Nepovedal, aká je momentálne nálada v strane.

Republiková rada Mosta-Híd zasadne o 14.00 h v centrále strany v Bratislave. Rozhodovať bude o tom, ako riešiť vládnu krízu a ako ďalej v koalícii. Vládna kríza a napätie prišli po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice a po zverejnení Kuciakovho nedokončeného článku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok