Súkromné lietadlo sa zrútilo v horách, nehodu nikto neprežil

TA3 ČTK TASR
11.3.2018 17:58

Pád tureckého súkromného lietadla v Iráne si vyžiadal smrť jedenástich osôb. Na palube sa nachádzala skupinka mladých žien. Podľa tamojších úradov stroj v daždi zrejme narazil do hory v meste Šahr-e Kord a začal horieť. Lietadlo vzlietlo z mesta Šardžá v Spojených arabských emirátoch a mierilo do Istanbulu.

Súkromné lietadlo sa zrútilo v horách, nehodu nikto neprežil
SITA/AP

Stratilo sa z radarov

Na miesto nehody prišli tamojší obyvatelia, ktorí objavili jedenásť ľudských tiel s početnými popáleninami. Na ich identifikáciu musia vykonať testy DNA. Iránska štátna tlačová agentúra IRNA uviedla, že na palube sa nachádzali mladé ženy, ktorých mená však nezverejnili.

Stroj sa zrútil neďaleko mesta Šahr-e Kord ležiacom v provincii Čahármahál a Bachtijárí. Lietadlo sa zrútilo v hornatom teréne a po páde ho zachvátil požiar.

"Môžeme potvrdiť, že turecké súkromné lietadlo sa počas preletu naším vzdušným priestorom stratilo z radarov a havarovalo neďaleko mesta Šahr-e Kord," uviedol pre štátnu stanicu IRINN hovorca Iránskej organizácie civilného letectva. Na palube lietadla bolo osem pasažierov a traja členovia posádky.

Identifikovali lietadlo

Turecká súkromná tlačová agentúra Dogan identifikovala dané lietadlo ako Bombardier Challenger CL-604. Turecké ministerstvo dopravy oznámilo, že lietadlo patrilo firme Basaran Holding. Polooficiálna iránska tlačová agentúra Fars uviedla, že lietadlo vyštartovalo z Medzinárodného letiska Šardžá v SAE.

Podľa agentúry AP došlo k tomuto nešťastiu počas hustého dažďa. Na miesto havárie vyrazili záchranárske tímy, lokalita sa však nachádza v ťažko dostupnom teréne pohoria Zagros. K havárii došlo krátko po tom, ako sa na juhu Iránu vo februári zrútilo lietadlo typu ATR-72 spoločnosti Iran Aseman Airlines, pričom zahynulo všetkých 65 ľudí na palube. Lietadlo smerovalo v rámci vnútroštátnej linky z Teheránu do mesta Jásúdž. Stroj sa zrútil neďaleko mesta Semirom v provincii Isfahán.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok