Trump sa rozlúčil so svojím exporadcom originálnym spôsobom

TA3 SITA
8.3.2018 20:40

Originálnym spôsobom sa vo štvrtok na zasadnutí americkej administratívy rozlúčil prezident Donald Trump so svojím doterajším finančným poradcom Garym Cohnom, ktorý tento týždeň oznámil, že odchádza z Trumpových služieb.

Trump sa rozlúčil so svojím exporadcom originálnym spôsobom
SITA/AP

"Možnože je to globalista, ale ja ho mám aj tak rád," povedal Trump o svojom odchádzajúcom poradcovi na rokovaní vlády, ktoré bolo Cohnovým posledným. Dôvodom odchodu Cohna, ale aj ďalších ľudí z prezidentovho ekonomického tímu, je podľa Trumpových kritikov prezidentova posadnutosť ochranou domácich výrobcov, ktorá je často v konflikte so zavedenými pravidlami medzinárodného obchodu, a tiež s tým súvisiaca Trumpova záľuba vo vystupovaní z medzinárodných obchodných dohôd.

Trump je napriek názorovým nezhodám medzi ním a Cohnom presvedčený, že tento bývalý zamestnanec investičnej spoločnosti Goldman Sachs sa do jeho služieb raz vráti, a síce hneď po tom, "ako zarobí ďalších zopár miliónov dolárov". "Mám taký pocit, že sa vrátiš," povedal vo štvrtok na rozlúčku Trump Cohnovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok