Most-Híd podporí rozhodnutie premiérky

SITA
11.10.2011 11:05

"Jednoznačne toto rozhodnutie pani premiérky podporíme," povedal dnes pre agentúru SITA predseda strany Béla Bugár. O tom, či vláda hlasovanie prežije, už podľa Bugára rozhodne parlament.

Most-Híd podporí rozhodnutie premiérky

Odmietnutie ponúk, ktorá Radičová strane SaS dala, vníma Bugár ako prevládnutie straníckych záujmov nad záujmami krajiny. V záujme krajiny totiž podľa neho nie je ani oslabenie eura ani vypadnutie z klubu spoľahlivých štátov.

Premiérka o rozhodnutí spojiť hlasovanie o eurovale s vyslovením dôvery vláde dnes informovala predsedov štyroch koaličných strán. Ešte pred rokovaním parlamentu o jej návrhu na mimoriadnom zasadnutí rokuje vláda. „Dopustiť izoláciu Slovenska je pre premiéra SR neprijateľné. Je mi ľúto, že koaličný partner neprijal ponuku na možný kompromis. Dnes ráno ponuka bola vyslovená opätovne. Ponuka, ktorá v sebe obsahovala možnosť práva veta pri rozhodovaní o programoch dočasného eurovalu a možnosť zelenej karty pre SaS pri stálom eurovale. Ponuka bola odmietnutá. Preto som oznámila koaličným partnerom, že hlasovanie o našej budúcnosti v Európe spojím s hlasovaním o vyslovení dôvery vláde,“ vyhlásila dnes na tlačovej besede premiérka.

Reakcie Bélu Bugára, Petra Zajaca a Ondreja Dostála.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok