Šírenie konšpiračných teórií premiérom je neprijateľné, vyhlásila Žitňanská

TA3 TASR
5.3.2018 20:02

V demokratickej krajine je absolútne neprípustné, aby premiér šíril konšpiračné teórie. Vyplýva to z vyjadrení podpredsedníčky vlády, Mosta-Híd a ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej.

Šírenie konšpiračných teórií premiérom je neprijateľné, vyhlásila Žitňanská
SITA/Branislav Bibel

"Premiér sa rozhodol, že bude cieliť na najnižšie pudy, ktoré sú atakované konšpiračnými teóriami. V demokratickej krajine to považujem za absolútne neprípustný a neakceptovateľný prejav premiéra. Pre mňa osobne je to absolútne neprijateľné," reagovala Žitňanská na pondelkové vyjadrenie premiéra Roberta Fica. Predstavitelia SNS Anton Hrnko a Jaroslav Paška sa k premiérovým vyhláseniam nebudú vyjadrovať. Tlačovú konferenciu podľa vlastných slov nevideli.

Podľa predsedu vlády sa na Slovensku deje pokus o destabilizáciu krajiny, k čomu vyjadreniami prispieva aj prezident Andrej Kiska. Fico naznačil, že za prejavom, s ktorým vystúpil Kiska v nedeľu, môže byť americký miliardár George Soros. Kisku preto Fico vyzval, aby verejnosti vysvetlil, čo robil 20. septembra 2017 v New Yorku, "kde prebehlo stretnutie, na ktorom nemal Kiska so sebou žiadneho zástupcu slovenského ministerstva zahraničných vecí".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok