Danko varoval pred predčasným nachádzaním vinníkov, vyzval na rozvahu

TA3 TASR
4.3.2018 17:45

Na aktuálnu politickú krízu reagoval po prezidentovi Andrejovi Kiskovi v mimoriadnom vyhlásení aj Andrej Danko. Predseda parlamentu a šéf koaličnej SNS vyzval na rešpektovanie práce polície a prokuratúry a varoval pred konšpiráciami a predčasným nachádzaním vinníkov šokujúcej vraždy novinára a jeho snúbenice.

Dialóg s prezidentom

Danko je ako predseda koaličnej SNS pripravený zvolať mimoriadny snem strany, viesť dialóg s prezidentom i premiérom a urobiť konštruktívne politické rozhodnutia, aby bola súčasná napätá situácia vyriešená.

“Úprimne si želám, aby vrah a objednávateľ skončil v pekle,” vyhlásil ku vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej s tým, že sám je rodič. Kuciaka považuje za poctivého novinára. Nerobme však závery skôr, ako budeme mať dôkazy, myslí si o vyšetrovaní dvojnásobnej vraždy. Danko vyzval na rešpektovanie práce polície, prokuratúry i súdov a varoval pred unáhlenými rozhodnutiami, ktoré sú podporované emóciami. To, čo v súčasnej situácii potrebuje Slovensko podľa Danka najviac, je rozvaha.

Zneužívanie tragédie

Danko uistil, že má eminentný záujem na tom, aby bol prípad vyšetrený a vinníci potrestaní. Práve to by malo celé Slovensko podľa neho spájať. Varoval však pred neoprávneným obviňovaním nevinných. Rovnako tak pred zneužívaním celej tragédie. "Pre mňa je netvor, ktorý tento čin spáchal, no zlým človekom je aj ten, kto túto vraždu zneužíva pre svoj účel, nech je akýkoľvek," upozornil predseda parlamentu. Sám chce byť "prvým na barikáde hnevu"proti tým, ktorí vraždu spáchali a zosnovali. "No tí musia byť relevantne potvrdení," pripomenul a požiadal o dôveru pre tím vyšetrovateľov.

Danko deklaroval, že zo svojej pozície urobí všetko pre to, aby Slovensko nikto nemohol označovať za mafiánsky štát. „A to urobím aj s tými, ktorí sa z mafií dostávajú do politiky,“ dodal. Chce však vystupovať aj proti absurdným spájaniam, konšpiráciám a intrigám vznikajúcim len preto, aby priliali olej do ohňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok