Alojz Hlina sa Maďarom ospravedlnil za Slotu

SITA
4.5.2012 10:06

"Chcem sa ospravedlniť všetkým Maďarom a je v zásade jedno, kde sú (...) za slová a činy človeka, ktorý v tomto parlamente sedel, Jána Slotu. Aj za to, že to trvalo tak dlho, kým ten človek mal moc a vplyv v tomto štáte," povedal poslanec Alojz Hlina v úvode rokovania NR SR.

Alojz Hlina sa Maďarom ospravedlnil za Slotu
SITA

Slota podľa Hlinu svojimi výrokmi na poli slovensko-maďarských vzťahov pokazil všetko, čo sa len dá. Upozornil, že žil niekoľko rokov v Číne, kde sa naučil, že oponentovi nemožno vziať tvár a usilovať sa ho pokoriť. "Takí ľudia sú nadobro a navždy diskvalifikovaní z akejkoľvek diskusie na túto tému," podčiarkol s tým, že Slota by nemal byť ani pri stole, kde sa o slovensko-maďarských problémoch diskutuje. Hlina dodal, že od južných susedov by sa Slováci mohli učiť láske k vlasti.

Hlina svojim poslaneckým kolegom sľúbil, že do diskusie sa prihlási ešte raz. "Zistil som, že to je možné, prihlásim sa ústne." V ďalšom vystúpení chce odhaliť nebezpečenstvá ukryté v programovom vyhlásení vlády - predovšetkým "kryptovaný, plazivý neoboľševizmus" a aj to, prečo je rómsky problém spomenutý na predposlednej a poslednej strane dokumentu.

Po Hlinovi je do rozpravy písomne prihlásených 21 rečníkov, možno teda predpokladať, že poslanci dnes diskusiu o programovom vyhlásení nedokončia a hlasovať sa o tomto dokumente bude až počas nasledujúceho týždňa.

Slovenskú národnú stranu Hlinovo ospravedlnenie pobavilo

Ospravedlnenie údajne vyvolalo v Slovenskej národnej strane pobavenie. "Opäť platí to staré známe slovenské špecifikum, že ak sa chce nejaká nula presadiť na novodobej politickej scéne, začína tým, že sa bude otierať o meno politika, ktorého pozná aj každé malé dieťa. Pán predseda SNS je na to zvyknutý a vždy sa na takýchto vtipných postavičkách len pobaví," vyhlásila hovorkyňa SNS Jana Benková.

Dodala, že Hlinove vyjadrenia v parlamente nemajú žiadnu politickú relevanciu. "Je nesmierne zaujímavé, že zjav, ktorý sa stal poslancom NR SR len zhodou šťastných náhod, sa snaží prezentovať ako veľký znalec medzinárodných vzťahov," vyhlásila Benková.

Samotný Slota sa k dnešnému Hlinovmu kroku širšie vyjadrovať nechcel. "Poslanec Hlina pred verejnosťou dostatočne prezentuje úroveň svojich intelektuálnych možností a ja len oceňujem, že k jeho správaniu preto už netreba nič dodávať," uviedol predseda SNS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok