NAKA má novú šéfku. Kovařík poveril vedením Evu Kurrayovú

TA3 TASR
24.5.2021 09:56

Prezident Policajného zboru Peter Kovařík poveril v pondelok riadením Národnej kriminálnej agentúry Evu Kurrayovú. Pozíciu bude zastávať do ukončenia výberového konania, informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

"Bez zaváhania som poveril riadením NAKA práve Evu Kurrayovú, pretože chce posúvať veci dopredu, je zapálená pre prácu a verím, že svojim čestným a spravodlivým postojom vnesie do NAKA pokojnú atmosféru,“ vyhlásil policajný prezident. Očakáva, že nová šéfka útvaru bude pokračovať v napredovaní NAKA.

Ako priblížil šéf polície, Kurrayovú prvýkrát stretol v roku 2008 v Europole počas konferencie k boju proti daňovým podvodom. "Vnímam ju ako odborníčku so skúsenosťami s vyšetrovaním, ale aj riadiacimi predpokladmi," zhodnotil. Aktuálne Kurrayová pôsobí vo funkcii vedúcej oddelenia vyšetrovania odboru stred NAKA.

Špecializuje sa na ekonomickú trestnú činnosť

Kurrayová pôsobí v Policajnom zbore od roku 1999. V roku 2008 bola vyšetrovateľkou na Úrade boja proti organizovanej kriminalite, neskôr na Úrade boja proti korupcii a na NAKA stred od jej vzniku v roku 2012. Špecializuje sa najmä na vyšetrovanie ekonomickej trestnej činnosti.

Miesto riaditeľa NAKA sa uvoľnilo po rezignácii Branislava Zuriana, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť v polovici mája. Koncom mája končí aj zástupca riaditeľa NAKA Patrik Jurík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok