Horel daňový úrad v Košiciach, boj s plameňmi komplikoval vietor

TA3 TASR SITA
27.2.2018 11:38

V Košiciach horel zo zatiaľ neznámych príčin daňový úrad na Železničnej ulici. S mohutnými plameňmi na streche bojovalo najmenej desať hasičských áut, zásah však komplikoval silný vietor.

Ako uvádza Korzár, daniari sa do tejto budovy presťahovali len koncom októbra. Hasiči vyslali na miesto autobus, aby sa zamestnanci úradu mali kde ukryť pred mrazmi.

Podľa hovorkyne Finančnej správy Ivany Skokanovej patrí objekt Železniciam Slovenskej republiky. Požiar sa podľa nej obišiel bez zranení. "Požiar vznikol približne o 10.30 h. Na miesto boli privolané hasičské zložky. Pracovníci daňového úradu boli evakuovaní, pri požiari sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa, informovala Skokanová.

Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, na mieste zasiahlo desať hasičských vozidiel a prebiehali tam lokalizačné práce. Na mieste požiaru boli i mestskí policajti, ktorí zabezpečovali voľný prístup hasičov k budove. 

"Počas obchôdzkovej činnosti sme zbadali, že horí. Okamžite sme sa s kolegom snažili evakuovať ľudí z budovy. Snažil som sa s dvomi ľuďmi, čo tu so mnou ostali, zabezpečiť, aby zo zastávok ľudia neprichádzali k miestu, lebo zo strechy už začínali padať horiace kusy," uviedol mestský policajt Radoslav Zuskáč. Neskôr podľa neho spolu s hasičmi zabezpečovali odťahovanie áut na parkovisku, s majiteľmi ktorých sa nedokázali skontaktovať. Chceli tak predísť poškodeniu vozidiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok