USA chcú vo veľkom začať s očkovaním detí, čaká sa na súhlas

TA3 TASR
5.5.2021 09:21

Americká očkovacia stratégia má nový cieľ. Šéf Bieleho domu Joe Biden chce, aby 70 percent dospelých dostalo aspoň jednu dávku vakcíny do 4. júla, teda do Dňa nezávislosti. Pozornosť sa rovnako upriami aj na očkovanie detí od 12 do 15 rokov.

Americký prezident Joe Biden v utorok povedal, že Spojené štáty sú pripravené "okamžite" spustiť očkovanie proti novému koronavírusu pre tínedžerov vo veku 12 - 15 rokov. Takýto krok však podľa neho musí najprv odsúhlasiť tamojší regulačný úrad.

V prípade, že americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv povolí použitie vakcíny pre túto vekovú skupinu, bude na tento účel uspôsobených 20.000 očkovacích miest po celej krajine, informoval Biden na utorňajšom brífingu v Bielom dome. FDA by mohol udeliť súhlas na núdzové použitie vakcíny od americko-nemeckého konzorcia Pfizer/BioNTech pre túto vekovú kategóriu začiatkom budúceho týždňa, informovala televízna stanica CNN s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa Bidenovej administratívy. Deti vo veku 12 - 15 rokov tvoria asi päť percent americkej populácie, dopĺňa CNN.

Biden zároveň v utorok oznámil, že prvú dávku vakcíny doteraz v USA dostalo najmenej 150 miliónov obyvateľov - z toho viac ako 105 miliónov je zaočkovaných oboma dávkami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok