V lete sa dostanete vlakom priamo do chorvátskeho letoviska, aj s autom

TA3
22.4.2021 09:32

Počas tohtoročnej letnej sezóny sa dovolenkári dostanú vlakom z Bratislavy priamo do Splitu, vvziať si so sebou môžu aj svoje auto či motorku. Železničná spoločnosť Slovensko pripravila v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen pravidelné vlakové spojenie.

V lete sa dostanete vlakom priamo do chorvátskeho letoviska, aj s autom
TASR/AP

Vlak do Splitu bude fungovať od júna 2021. Z Bratislavy do Splitu bude vlak odchádzať od 18. júna do 10. septembra 2021 vždy v utorky a piatky o 15:51, v opačnom smere zo Splitu do Bratislavy od 19. júna do 11. septembra. 2021 v stredy a v soboty o 16:48. Predpredaj lístkov je už spustený na všetky dátumy jazdy vlaku.

„Hoci svet aktuálne ešte stále bojuje s pandémiou koronavírusu, ktorý trápi aj našu železničnú spoločnosť, neradi by sme iba neproduktívne čakali na lepšie časy. Plánovať treba aj v čase neistoty. Verím, že situácia sa aj vďaka vakcinácii a čoraz lepším poznatkom o koronavíruse zlepší a tohtoročná letná sezóna už bude zahraničným dovolenkám priať. Slováci milujú Chorvátsko, radi by sme im vyšli v ústrety a dostali ich do obľúbených destinácií pohodlne a tak, aby mohli priamo na mieste využívať aj vlastnú dopravu,“ povedal Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Vlak s kapacitou 10 miest na prepravu osobných automobilov bude radený z moderných klimatizovaných oddielových vozňov ZSSK na sedenie a z klimatizovaných lôžkových vozňov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok