Galantská nemocnica si vydýchla. Po 97 dňoch už nie je červená

TA3 TASR
14.4.2021 19:20

Nemocnica Svet zdravia Galanta prestala byť od stredy na základe príkazu ministerstva zdravotníctva tzv. červenou nemocnicou. Po vyše troch mesiacoch môže opäť poskytovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť všetkým akútnym pacientom, nielen s ochorením COVID-19. Informoval o tom hovorca siete ProCare a Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Galantská nemocnica si vydýchla. Po 97 dňoch už nie je červená
TASR/Henrich Mišovič

Počas 97 dní hospitalizovala 1168 pacientov s vážnym priebehom vírusového ochorenia, z nich 683 bolo prepustených do domácej liečby, 377 ochoreniu podľahlo. Do červeného režimu prešla na začiatku vrcholnej pandemickej fázy 7. januára. Celý čas slúžila ako nadregionálna nemocnica výlučne pre pacientov s ochorením COVID-19. Teraz počty hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 klesli o 70 percent. V utorok 13. 4. to bolo 45 pacientov.

"Naši zdravotníci zohrali kľúčovú úlohu pri zvládnutí extrémne zlej pandemickej situácie v regióne západného Slovenska. Verím, že rovnako dobre sa popasujú s postupným návratom do zmiešaného režimu všeobecnej regionálnej nemocnice," zdôraznil generálny riaditeľ siete Radoslav Čuha.

Prvých 25 lôžok bolo opäť vyčlenených pre internistické, neurologické a geriatrické oddelenia. Nemocnica si naďalej ponecháva 88 lôžok pre pacientov s koronavírusom, z toho osem s umelou pľúcnou ventiláciou. Keďže má stále plne vyťažené intenzivistické lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou, chirurgicko-traumatologický operačný program bude môcť byť spustený až po odľahčení COVID kapacity oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.

V nemocnici zostávajú naďalej v činnosti odberové miesta pre PCR aj antigénové testovanie, rovnako funguje triáž na vstupe do hlavnej budovy a vakcinačné stredisko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok