Čo ďalej so Sputnikom a aká bude spolupráca vlády? Dozviete sa V politike

TA3
9.4.2021 09:50

Prvé rokovanie ministrov pod taktovkou premiéra Euarda Hegera, čo ďalej s vakcínou Sputnik V a príchod staronového ministra práce na scénu. Aj to boli udalosti, ktoré nás neminuli tento týždeň.

Čo ďalej so Sputnikom a aká bude spolupráca vlády? Dozviete sa V politike
TASR/Jaroslav Novák

Ministri po prvom rokovaní vlády odchádzali spokojní, tentokrát neodchádzali naprázdno. Nový premiér si pre nich pripravil darček a daroval im kvetinu. Ako väčšina z nich povedala po rokovaní vlády, budú sa o ňu starať do konca volebného obdobia.

Karty nakoniec cez týždeň zamiešal minister financií Igor Matovič, ktorý sa opäť ľuďom prihováral statusmi na facebooku. No nakoniec prišla oficiálna správa z ministerstva financií, že minister odcestoval do Ruska, aby išiel riešiť Sputnik V. Možno ho naštartovalo stanovisko Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv, ktoré vydalo vyjadrenie, že nemajú dostatok informácií od výrobcu na to, aby odporučil očkovanie. Tento raz boli koaliční ministri vo vyjadreniach ako vymenení. Jednoducho, nechcú žiadnu ďalšiu vládnu krízu, ktorá nás tu zamestnávala takmer mesiac.

V novej vláde sa objavil medzi ministrami aj nováčik a to na poste ministerstva zdravotníctva. Je ním dlhoročný brigádny generál Vladimír Lengvarský, ktorý predtým pôsobil ako riaditeľ Vojenskej nemocnice v Ružomberku a bol aj dlhoročným hlavným lekárom Ozbrojených síl. Jeho ako nováčika prezidentka v novej vláde akceptovala. Nomináciu na ministra práce strany Sme rodina však nie. A po pár dňoch sme sa dozvedeli, že nakoniec sa na tento post vracia staronový minister Milan Krajniach.

Relácia V politike vám toho prinesie ešte viac. Aké bude nové nastavenie vzťahov pri koaličnej spolupráci či hodnotové smerovanie rekonštruovanej vlády? S ministrom obrany Jaroslavom Naďom bude diskutovať Norbert Dolinský aj o úlohách Ozbrojených síl v čase núdzového stavu, nákupe nových 3D radarov či o napätí na východnej ukrajinskej hranici. Nielen o možnom konflikte na Ukrajine, ale aj o ďalších zaujímavých témach bude druhá časť relácie V politike, kde pozvanie prijali štátny tajomník Martin Klus (SaS) s Mariánom Kérym, členom Zahraničného výboru NR SR. A celkovú politickú situáciu zhodnotí politológ Radoslav Štefančík. Sledujte reláciu V politike v nedeľu o 11:00 na TA3!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok