V Košiciach chceli zaočkovať 1500 ľudí, prihlásilo sa len 170

TA3 TASR
6.4.2021 15:27

Košický samosprávny kraj hlási voľné miesta na očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od Moderny. Veľkokapacitné očkovacie centrum na Ostrovského ulici v Košiciach bude opäť otvorené od stredy 7. apríla. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková.

V Košiciach chceli zaočkovať 1500 ľudí, prihlásilo sa len 170
TASR/František Iván

Po veľkonočných sviatkoch dostal KSK ďalších viac ako 8000 dávok vakcíny od spoločnosti AstraZeneca a k dispozícii má aj 3000 dávok od Moderny, ktorou majú po prvýkrát očkovať od stredy. Podľa aktuálnej očkovacej stratégie je táto vakcína určená ľuďom nad 60 rokov.

„V stredu sme chceli zaočkovať 1500 ľudí vakcínou od Moderny, ktorá je zložením podobná Pfizeru a jej účinnosť sa pohybuje na úrovni 94 percent. Aj napriek vysokej účinnosti tejto vakcíny sa do dnešného rána prihlásilo na očkovanie touto očkovacou látkou iba 170 ľudí. Vakcín máme dostatok, prosíme preto záujemcov, ktorí spĺňajú podmienky na očkovanie, aby sa registrovali do nášho očkovacieho centra,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

KSK apeluje aj na to, aby sa do čakárne mohli registrovať ľudia bez obmedzenia veku. Podľa Trnku by tak bolo jednoduchšie naplniť kapacity, ktoré má kraj k dispozícii. V prípade, ak by na daný deň bolo prihlásených menej ľudí, termín na očkovanie by získali ľudia registrovaní ako náhradníci v čakárni.

Evidujú tiež viacero prípadov, keď sa ľudia prihlásili na očkovanie prostredníctvom čakárne, no termín už niekoľko týždňov nedostali. „V takých prípadoch im odporúčame, aby sa odhlásili z čakárne a zaregistrovali sa nanovo. Máme skúsenosti, že pri opätovnej registrácii ich už systém zaevidoval a dostali termín na očkovanie veľmi rýchlo,“ dodal.

KSK doposiaľ zaočkoval viac než 34.500 ľudí. Očkovacie centrum bude v prevádzke v stredu a vo štvrtok 8. apríla a následne opäť v nedeľu a v pondelok 11. a 12. apríla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok