Olympiádu by sme zvládli, tvrdí Danko po stretnutí so šéfom Sejmu

TA3 SITA
20.2.2018 12:28

Predseda parlamentu Andrej Danko chce s Poliakmi začať opäť "snívať sen" o organizovaní olympijských hier vo Vysokých Tatrách. Ako povedal po rokovaní s predsedom poľského Sejmu Marekom Kuchcińským, obdivuje Poliakov, že dokážu snívať.

Vytváranie spoločných plukov

„Poliaci so Slovákmi by olympiádu zvládli,“ myslí si šéf parlamentu. Kuchciński sa k Dankovým slovám na tlačovej besede nevyjadril. Partneri podľa Danka hovorili aj o spoločnej bezpečnosti i vytváraní spoločných plukov. Tu vidí priestor aj Kuchciński, ktorý pripomenul, že Slovensko má s Poľskom najdlhšiu hranicu.

Danko sa netajil obdivom k poľským reformám, pretože sú podľa neho pokusom o zadefinovanie štátu v súčasnej EÚ. Partneri hovorili aj o spolupráci oboch parlamentov. Predseda Sejmu pozval všetkých poslancov NR SR do Poľska. Má záujem na tom, aby obe krajiny spolupracovali pri spomienkových oslavách historických udalostí, akými sú vznik Československa či obnovenie Poľska.

Najlepšie vzťahy v histórii

Vzťahy Slovenska a Poľska považuje Danko za najlepšie v histórii. „Aj z našej parlamentnej úrovne chceme i naďalej robiť všetko pre to, aby sa tento trend zachoval,“ skonštatoval predseda parlamentu Andrej Danko.

Danko zdôraznil, že parlamentná dimenzia má v našej bilaterálnej relácii osobitné miesto a môže prinášať osobitnú pridanú hodnotu. „Pre Slovensko je veľmi dôležité pokračovať v aktívnej regionálnej spolupráci v rámci Visegrádskej skupiny. Je prirodzeným záujmom V4, aby náš hlas bolo počuť v EÚ, pretože len v silnej Európe budeme silní aj my,“ povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok