Kauza Víchrica: Zoroslav Kollár sa z väzby zatiaľ nedostane

TA3 TASR
29.3.2021 13:27

Podnikateľ a konkurzný advokát Zoroslav Kollár, zadržaný v rámci minuloročnej policajnej akcie Víchrica, bude naďalej stíhaný väzobne. Rozhodol o tom Najvyšší súd SR na svojom neverejnom zasadnutí. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Kauza Víchrica: Zoroslav Kollár sa z väzby zatiaľ nedostane
TASR/Pavol Zachar

"Senát 5T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného sudu z 2. marca vo veci obvineného  Zoroslava K., ktorým vyhovel jeho žiadosti o prepustenie z väzby a nahradil väzbu obvineného písomným sľubom obvineného, dohľadom probačného a mediačného úradníka a peňažnou zárukou 100.000 eur," uviedla hovorkyňa. Ako vysvetlila, NS SR pri konštatovaní dôvodov kolúznej a preventívnej väzby sám rozhodol tak, že žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu zamietol a väzbu obvineného nenahradil žiadnym z navrhovaných spôsobov.

Zoroslav Kollár je vo väzbe od októbra minulého roka, keď bol zadržaný počas akcie Víchrica. Obvinený je zo zasahovania do nezávislosti súdov. Od 12. marca čelí aj obvineniu, že poskytol bývalému riaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi Pčolinskému a bývalému námestníkovi SIS úplatok, aby ho nesledovali.

Najnovšie mu pribudlo obvinenie v ďalšej korupčnej kauze. Spolu s podnikateľom Tomášom Rajeckým mal Zoroslav Kollár podplácať bývalého šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta Makóa v prípade ilegálnej výroby cigariet.

Zoroslav Kollár je vo väzbe od októbra minulého roka, obvinený je zo zasahovania do nezávislosti súdov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok