Strelec z floridskej školy sa postavil pred súd, vinu zatiaľ nepriznal

TA3 TASR
19.2.2018 23:45

Americký tínedžer Nikolas Cruz, podozrivý zo streleckej masakry na strednej škole vo floridskom meste Parkland, sa prvýkrát osobne postavil pred súd, kde absolvoval predbežné pojednávanie. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Cruz na vypočúvaní súdu v okrese Broward nič nepovedal. Išlo o jeho prvú osobnú účasť na súde, a nie prostredníctvom videoprenosu z väzenia, ako to bolo doposiaľ. Mladík mal hlavu sklonenú a zdalo sa, že nemá očný kontakt so sudkyňou ani ostatnými ľuďmi v súdnej sieni. Avšak na konci pojednávania odpovedal stručne každému zo svojho tímu obhajcov.

Pojednávanie sa týkalo pravidiel, ako budú zapečatené dokumenty. Okresná sudkyňa Elizabeth Schererová uviedla, že je za sprístupnenie zakaždým, keď to bude možné. Cruz je obvinený zo zavraždenia 17 ľudí a zranenia mnohých ďalších osôb. Podľa obžaloby spáchal 14. februára strelecký útok na Strednej škole Marjory Stonemanovej-Douglasovej, ktorú v minulosti aj on sám navštevoval. Jeho obhajcovia uviedli, že prizná vinu, ak prokurátori nebudú žiadať trest smrti. V tejto záležitosti ešte rozhodnutie nepadlo.

Témy: Sud Nikolas Cruz
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok