Matovič porušil dohody, tvrdí Zemanová. Podľa Šipoša posun brzdí Sulík

TA3
25.3.2021 20:54

SaS už nie je vo vláde. Ministri Sulík, Korčok i Gröhling podali demisiu. Splnili podmienky premiéra? Čo na to OĽANO? V Téme dňa sme diskutovali s Annou Zemanovou, predsedníčkou poslaneckého klubu SaS, a Michalom Šipošom, predsedom poslaneckého klubu OĽANO.

Čo vlastne odchod SaS znamená v praxi? "Nebudeme sa zúčastňovať koaličných rád. Igor Matovič porušil všetky dohody, ktoré boli dané, a stále sedí na svojej stoličke. Necítime sa už byť viazaní koaličnou zmluvou. Budeme chodiť do parlamentu, predkladať zákony a takýmto spôsobom budeme fungovať do doby, až kým premiér nepodá demisiu," zdôraznila šéfka poslaneckého klubu strany SaS.

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš tvrdí, že OĽANO ostáva verné svojim slovám a neodchádza z koalície, keďže chcú dodržať sľub svojim voličom. Podľa neho bráni dohode o novej vláde "zmena rétoriky Richarda Sulíka, ktorý chce byť vo vláde s Matovičom". "Všetci ľudia na Slovensku asi vidia, že problém je medzi Igorom Matovičom a Richardom Sulíkom a podľa nás by nebolo správne, keby boli obaja opäť vo vláde," dodal s tým, že premiér už v nedeľu ponúkol svoju funkciu. Upozornil aj na fakt, že Jana Bittó Cigániková (SaS) doteraz neodišla z pozície predsedníčky zdravotníckeho výboru, aj keď na tom mali byť dohodnutí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok