Ruský hráč curlingu dopoval. Nález Krušelnickému potvrdila aj B-vzorka

TA3 TASR
19.2.2018 13:18

Antidopingová divízia Športového arbitrážneho súdu začala konanie voči Alexandrovi Krušelnickému z tímu Olympijských športovcov z Ruska. CAS v pondelok potvrdil, že reprezentant v curlingu mal na ZOH v Pchjongčchangu pozitívny dopingový test.

Ruský hráč curlingu dopoval. Nález Krušelnickému potvrdila aj B-vzorka
SITA/AP

Krušelnickij získal na ZOH 2018 spolu so svojou ženou Anastasiou Bryzgalovovou bronz v mixe. CAS nešpecifikoval, akého dopingového prehrešku sa 25-ročný športovec dopustil, podľa ruských médií to bolo meldónium. Látka je na zozname zakázaných prostriedkov od 1. januára 2016. "Na základe žiadosti Medzinárodného olympijského výboru začala ADD CAS konanie voči Alexandrovi Krušelnickému. Zatiaľ nebol stanovený žiadny termín konania, v tejto chvíli nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie," uviedol CAS vo svojom vyhlásení.

"Nič o tom neviem," reagoval na dopingové obvinenie ešte cez víkend Krušelnickij. "Alexander bral prostriedok do roku 2016. Od tej chvíle nie. Testovali ho na MS 2016 aj 2017 a nevyskytli sa žiadne problémy. Dúfam, že ide o chybu," povedal pre internetový portál sport1.de tréner Dimitrij Melnikov.

V pondelok Krušelnickij vrátil akreditáciu a opustil olympijskú dedinu. Portál championat.com s odkazom na dobre informovaný zdroj uviedol, že dopingový nález potvrdil aj test B-vzorky. To môže mať veľký vplyv na rozhodnutie MOV, ktorý zvažoval, že umožní Rusom niesť pri záverečnom ceremoniáli národnú vlajku. "Je niekoľko podmienok, ktoré musia splniť. Veľmi by nás sklamalo, keby sa doping potvrdil," povedal hovorca MOV Mark Adams ešte pred zverejnením výsledku B-vzorky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok