Mali súdiť jeho bunga-bunga večierky. Berlusconi je v nemocnici

TA3 TASR
24.3.2021 15:01

Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho hospitalizovali, oznámil jeho právnik počas súdneho pojednávania týkajúceho sa večierkov "bunga-bunga", ktoré mediálny magnát organizoval. "Pre zdravotné problémy bol Berlusconi v pondelok ráno hospitalizovaný," uviedol na pojednávaní v Miláne jeho právny zástupca Federico Cecconi.

Mali súdiť jeho bunga-bunga večierky. Berlusconi je v nemocnici
TASR/AP

Okázalý 84-ročný miliardár a mediálny magnát, ktorý od 80. rokov dominoval vo verejnom živote v Taliansku ako podnikateľ a trojnásobný predseda vlády, zápasil v posledných rokoch s radom zdravotných problémov. V januári bývalého premiéra - ktorý v roku 2016 podstúpil operáciu srdca - prijali do nemocnice v Monaku pre problémy so srdcom. Vlani v septembri bol 11 dní hospitalizovaný s ochorením COVID-19.

V stredu zdroj z Berlusconiho strany Forza Italia uviedol, že Berlusconiho stav nie je vážny, lekári iba vykonali naplánované testy. Cecconi nepožiadal o odklad pojednávania pre hospitalizáciu svojho klienta. Vypočutie sa týka posledného bodu dlhotrvajúceho vyšetrovania vo veci neslávne známych Berlusconiho večierkov "bunga-bunga".

Vyšetruje sa údajná účasť vtedy maloletej prostitútky Karimy El Mahrougovej prezývanej "Ruby - zlodejka sŕdc" či údajné platby svedkom za mlčanie zo strany bývalého premiéra. Prokuratúra tvrdí, že Berlusconi v priebehu rokov 2011 - 2015 vyplatil rôznym ľuďom približne desať miliónov eur. Sedem miliónov eur údajne dostala vtedy ešte maloletá Ruby. Berlusconi vždy tvrdil, že vyšetrovania vedené proti nemu boli politicky motivované.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok