Sarkozymu sa v predvolebnom dueli nepodarilo zložiť Hollanda

TA3, TASR
2.5.2012 23:46

Hašterenie na školskom dvore pripomínala televízna debata francúzskych prezidentských kandidátov pred nedeľňajším druhým kolom volieb. Nicolas Sarkozy napriek opakovaným výpadom proti socialistovi Francoisovi Hollandeovi neohrozil jeho postavenie favorita.

Sarkozymu sa v predvolebnom dueli nepodarilo zložiť Hollanda
SITA

Hollande, ktorý v prieskumoch vedie o šesť až desať percentuálnych bodov, počas takmer trojhodinovej debaty pôsobil pokojne, na rozdiel od Sarkozyho, ktorý často vystupoval rozčúlene a napäto.
Podľa politických komentátorov debata nálady voličov nezmenila a pravdepodobne len posilnila ich preferencie. "Táto debata by nemala veci zmeniť a keďže Francois Hollande je v pozícii favorita, on by mal mať z nej osoh," povedal analytik Jerome Fourquet z agentúry Ifop. Debatu si podľa odhadov pozrela polovica zo 44,5 milióna voličov.


Francúzski televízni komentátori Sarkozyho výkon prirovnali k "boxerovi", kým Hollande debatu viedol "ako zápasník džuda," ktorý vtipom a poznámkami vyvádzal súpera z rovnováhy.
Sarkozy, ktorý bojuje o politické prežitie, rivala opakovane obviňoval, že klame o ekonomických údajoch. "Pán Hollande. Keď tak nehanebne klamete, musím to akceptovať?" spýtal sa, keď oponent povedal, že prezident je vždy spokojný so svojimi výsledkami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok