Preživší streľby na floridskej škole demonštrovali za kontrolu zbraní

TA3 TASR
18.2.2018 09:06

Stovky študentov vyšli do ulíc mesta Fort Lauderdale na Floride a dôrazne vyzvali úrady na sprísnenie federálnych zákonov o vlastníctve zbraní v Spojených štátoch. Demonštranti reagovali na stredajšiu streľbu na strednej škole v Parklande, pri ktorej zahynulo 17 ľudí.

Medzi účastníkmi demonštrácie boli preživší streľby na strednej škole Marjory Stonemanovej Douglasovej v meste Parkland, tiež učitelia a vládni predstavitelia z niekoľkých obvodov, ktoré obhajujú kontrolu strelných zbraní. Protestu sa podľa agentúry AP celkovo zúčastnili tisícky ľudí.

Protestujúci držali v rukách transparenty s nápismi ako "Už žiadne zbrane!" či "Stačilo!". Devätnásťročný Nikolas Cruz, vyzbrojený plynovou maskou, dymovými granátmi a množstvom zásobníkov s nábojmi, spustil v stredu na floridskej škole z poloautomatickej zbrane paľbu a zabil 17 ľudí.

Od tejto udalosti študenti prostredníctvom sociálnych médií, televízie a ulíc vyzývajú na reakciu príslušných úradov.
Niektorí z nich apelovali najmä na politikov, ktorí prijali financie na svoju kampaň od vplyvnej americkej Národnej asociácie držiteľov zbraní. Stredajší masaker je najkrvavejšou streľbou v škole v USA za posledných päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok