Federer zosadí Agassiho, stane sa najstaršou tenisovou jednotkou

TA3 TASR
16.2.2018 21:26

Švajčiarsky tenista Roger Federer bude vo veku 36 rokov a 6 mesiacov najstaršou mužskou svetovou jednotkou v histórii. Na halovom turnaji v holandskom Rotterdame postúpil po triumfe nad domácim Robinom Haasem 4:6, 6:1, 6:1 do semifinále a v pondelok 19. februára vystrieda na čele rebríčka ATP Španiela Rafaela Nadala.

Desaťnásobný šampión Roland Garros plánuje odohrať najbližší turnaj až koncom februára a dovtedy si nepripíše žiadne body. Doposiaľ najstarším lídrom svetového rebríčka bol Američan Andre Agassi, ktorý sa vrátil na mužský trón ako 33-ročný v roku 2003.

Federer bol naposledy svetovou jednotkou v júli 2012 po triumfe na tráve vo Wimbledone. V semifinále v Rotterdame narazí na úspešnejšieho z dvojice Andreas Seppi - Daniil Medvedev. "Vrátiť sa znova na post svetovej jednotky pre mňa znamená veľmi veľa. Keď som starší, cítim, že už musím do športu investovať dvakrát toľko ako predtým," povedal Federer po svojom triumfe.

Belgický tenista David Goffin postúpil bez boja do semifinále, keď jeho štvrťfinálový súper Čech Tomáš Berdych na zápas nenastúpil pre zranenie.

dvojhra - štvrťfinále:

Roger Federer (1-Švaj.) - Robin Haase (Hol.) 4:6, 6:1, 6:1, Grigor Dimitrov (2-Bul.) - Andrej Rubľov (Rus.) 6:3, 6:4, David Goffin (4-Bel.) - Tomáš Berdych (ČR) - bez boja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok