Prípadom obvineného Trnku sa už zaoberá špeciálny prokurátor

TA3 TASR
3.3.2021 15:02

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa už zaoberá návrhom vyšetrovateľa na podanie obžaloby na obvineného bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. "Dozorujúci prokurátor ÚŠP po preštudovaní spisového materiálu rozhodne o ďalšom postupe," dodala.

Prípadom obvineného Trnku sa už zaoberá špeciálny prokurátor
TASR/Jakub Kotian

O ukončení vyšetrovania Dobroslava Trnku, ktorý je obvinený zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v kauze Gorila, informoval v utorok hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Podľa polície mal od podnikateľa Mariana Kočnera prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov na nahrávke mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru.

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Dobroslava Trnku v decembri 2019 zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Skutku sa mal dopustiť v rokoch 2007 až 2014. Podľa polície si nesplnil povinnosť vyplývajúcu mu z Trestného poriadku po prevzatí zvukovej nahrávky zo spravodajskej operácie Slovenskej informačnej služby pod krycím názvom Gorila.

Nahrávku ukrýval a neodovzdal orgánom činným v trestnom konaní. Konať tak mal s úmyslom zadovážiť majetkový prospech sebe a podnikateľovi Kočnerovi.

Vyšetrovateľ NAKA obvinil Dobroslava Trnku v decembri 2019 zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok