Vlhovej nevyšla druhá polovica trate, zlato získala Shiffrinová

TA3 SITA TASR
15.2.2018 07:22

Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila 13. mieste vo štvrtkovom obrovskom slalome žien na zimných olympijských hrách v kórejskom Pchjongčchangu.

Slovenka so štartovým číslom 10 bola po prvej jazde dvanásta, v druhej jej nevyšla druhá polovica trate, ktorú staval jej tréner Livio Magoni. Napriek tomu Slovenka z tohto faktu nevyťažila. Po druhej jazde priznala, že spravila viacero drobných chýb, čo ju stálo lepšie umistnenie.

"Dalo sa zajazdiť lepšie, spravila som drobné chyby. Trináste miesto je možno pre niekoho dobré, ale ja som chcela viac. Počasie bolo lepšie ako v uplynulých dňoch, oteplilo sa a lepšie sa aj lyžuje. Najmä nefúka, čo je pozitívne," uviedla Vlhová v cieli druhého kola.

Zlato si vybojovala Američanka Mikaela Shiffrinová, striebro putuje do Nórska zásluhou Ragnhild Mowinckelovej, bronz získala Talianka Federica Brignoneová. Na štart druhého kola obrovského slalomu žien sa ešte postavia pretekárky na 31. - 67. mieste po prvej jazde, do poradia na čele však už nemajú šancu prehovoriť. Chýbať nebudú ani Slovenky Barbara Kantorová a Soňa Moravčíková.

ZOH 2018 v kórejskom Pchjongčchangu - ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE:

Ženy - obrovský slalom - po elitnej tridsiatke 2. kola: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 2:20,02 min, 2. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,39 s, 3. Federica Brignoneová (Tal.) +0,46, 4. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,58, 5. Marta Bassinová (Tal.) +0,67, 6. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,03, 7. Tessa Worleyová (Fr.) +1,04, 8. Manuela Moelggová (Tal.) +1,18, ... 13. Petra Vlhová (SR) +2,11

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok