Predavači i vodiči. Ďalšie skupiny sa môžu prihlásiť na očkovanie

TA3 TASR
26.2.2021 21:05

Na očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca sa môžu už prihlásiť okrem učiteľov aj predavači, vodiči hromadnej dopravy, taxikári, kontrolóri mestskej hromadnej dopravy, sprievodca a vlakvedúci v osobnej železničnej doprave. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.

Predavači i vodiči. Ďalšie skupiny sa môžu prihlásiť na očkovanie
TASR/AP

Uvedené skupiny ľudí sa môžu prihlásiť prostredníctvom osobitného formulára na stránke korona.gov.sk. Na očkovanie budú potrebovať taktiež doklad od zamestnávateľa. "Pristúpili sme k prioritizovaniu týchto ľudí z dôvodu ich priameho kontaktu s verejnosťou počas ich pracovnej činnosti. Vakcína AstraZeneca bude ich preventívnou ochranou pred nebezpečenstvom nákazy," uviedlo ministerstvo zdravotníctva.

V prípade predavačov pôjde o subjekty prevádzkujúce maloobchodnú prevádzku alebo prevádzku poskytujúcu služby, ktoré sú nevyhnutné pre chod krajiny, a ktorých prevádzka je pre verejnosť aj v čase pandémie a prísnych opatrení z dôvodu nevyhnutnosti otvorená. Možnosť na očkovanie dostanú výlučne tí, ktorí prichádzajú do priameho kontaktu s klientom, napríklad predavači pri pokladniach. Očkovať sa bude vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Na najbližší víkend je pripravených 27 tisíc termínov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok