OĽANO nechce vytĺkať body. Núdzový stav podporili všetci

TA3
26.2.2021 12:40

Hnutie OĽANO a jeho poslanci si od začiatku pandémie uvedomujú vážnosť situácie a nechcú byť tými, ktorí budú vytĺkať lacné politické body. Ako na tlačovej konferencii povedal predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš, predĺženie núdzového stavu podporili všetci z OĽANO.

OĽANO nechce vytĺkať body. Núdzový stav podporili všetci
TASR/Jaroslav Novák

Predĺženie núdzového stavu znamená ochranu zdravia a životov a zabezpečenie starostllivosti o nakazených, povedal za hnutie Šipoš. Jozef Pročko označil kritiku núdzového stavu zo strany opozície za populizmus a vyzval na dodržiavanie zásad ROR.

"Pristupujeme k tejto ťažkej situácii v pandémii s vysokým rešpektom, a hlavne s ohľadom na to, aby sme ochránili našich ľudí, čo sa týka podpory zdravia a záchrany životov," povedala poslankyňa Monika Kavecká.

Ako dodal Šipoš, chce sa poďakovať mlčiacej väčšine na Slovensku, ktorá si uvedomuje vážnosť situácie. Zároveň vyjadril znepokojenie nad opozičnými poslancami, ktorí "za každú cenu len búria ľudí proti tým pravidlám, zámerne vytvárajú ten chaos, zámerne sa snažia vyvolávať tú nestabilitu, a potom je veľa ľudí na Slovensku zmätených," povedal predseda klubu.

Poslanci národnej rady v piatkovom hlasovaní odsúhlasili predĺženie núdzového stavu vyhláseného z dôvodu ohrozenia života a zdravia osôb v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie. Zo 118 prítomných hlasovalo za 83, proti bolo 35 poslancov. Núdzový stav predĺžila vláda od 8. februára na ďalších 40 dní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok