Krajčí musí skončiť, možnosťou je koniec vlády. Opozícia v TA3 nešetrila kritikou

TA3
24.2.2021 20:58

Ľudia, ktorí prijmú štátne občianstvo iného štátu, by už nemuseli prísť o slovenský pas. Počíta s tým novela zákona z dielne ministerstva vnútra, ktorú schválila vláda. Napätie medzi koaličnými partnermi neutícha, skôr naopak. To boli hlavné body diskusie v Téme dňa.

Gyorgy Gyimesi (OĽANO) si myslí, že aj napriek "úplne zbytočným šarvátkam" medzi koaličnými partnermi sa vedia zhodnúť na dôležitých veciach a zákonoch, ako príklady uviedol reformu justície či novelu stavebného zákona. Vyhlásenia ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) považuje za populistické reči, ktoré nahlodávajú dôveru občanov voči vláde.

Sulíkovu ponuku prebrať rezort zdravotníctva vníma štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus (SaS) ako formu obety. Uviedol, že ak sa "táto snaha dať do poriadku veci na ministerstve zdravotníctva" nestretla s porozumením, treba sa zamerať na dôležité veci. Podľa neho sa počas hlasovania o dôležitých zákonoch ukáže, aká pevná je v skutočnosti koalícia.

Za jedenásť mesiacov novej vlády sa ukázalo, že vláda nemá východisko z pandemickej situácie, tvrdí opozičný poslanec Marián Kéry (Smer-SD). Ľudí vraj už prestáva baviť počúvať, že za všetko môže Smer-SD a Robert Fico. Podľa neho vláda zlyháva ako celok a Smer vidí možnosť v referende o predčasných voľbách. Strana vraj urobí všetko pre to, aby vyzbierala dostatok podpisov v čo najkratšom čase.

Šéf strany K-ĽSNS Marián Kotleba považuje Mareka Krajčího vo funkcii ministra zdravotníctva za "jedno veľké zlyhanie". So samotným liečebným protokolom a úrovňou slovenských nemocníc sa podľa neho nič neurobilo. Krajčí by mal podľa neho skončiť a "ak by bol chlap, tak by to už urobil sám". Výmenu na poste ministra zdravotníctva považuje za absolútne nevyhnutnú. Poukázal na to, že ľudia už nevládzu žiť v týchto podmienkach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok