Medailistku Kuzminovú čaká prekvapenie od ministerstva obrany

TA3 SITA
12.2.2018 13:17

Slovenskú reprezentantku v biatlone Anastasiu Kuzminovú čaká prekvapenie od ministerstva obrany. Kuzminová získala pre Slovensko striebornú medailu z tohtoročnej zimnej olympiády, čo ocenil aj minister Peter Gajdoš.

Medailistku Kuzminovú čaká prekvapenie od ministerstva obrany
TASR/Michal Svítok

"To, čo dnes predviedla Nasťa Kuzminová, sa len ťažko opisuje slovami. Je v životnej forme, čo potvrdila už v pretekoch Svetového pohára. Dnes ju nezlomilo ani nepriaznivé počasie, ani sekundy navyše v trestných okruhoch. Jednoducho je to naša bojovníčka, sme na ňu hrdí a už teraz musíme začať rozmýšľať, čím ju po návrate prekvapíme. V mene celého ministerstva obrany jej srdečne blahoželám k ďalšiemu obrovskému úspechu,“ povedal šéf rezortu obrany.

Kuzminová získala celkovo štvrtú medailu z olympiád. Športovkyňa Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica získala olympijské zlato v rokoch 2010 a 2014, striebornú medailu v roku 2010.

"Je to neopísateľné. Nasti to veľmi prajem, celý čas som jej držal palce a prežíval som to s ňou. Neskutočne sa do toho pustila, žiadna taktika, išla od začiatku naplno a zmazala manko. Na strelnici to potom bola lotéria. Vietor bol nepríjemný, točil sa a menil rýchlosť. Laura to zvládla obdivuhodne, Nasťa ležky tiež a potom to bola otázka stojok. Nasťa má najlepšiu bežeckú formu na olympiáde, pripravila sa úplne stopercentne. Je to pre nás ohromná radosť. Snažíme sa skoncentrovať, o chvíľu nás čakajú muži, radosť si odložíme na večer," uviedol ku Kuzminovej triumfu prezident Slovenského zväzu biatlonu Tomáš Fusko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok