Medlová v silnom vetre dvakrát spadla, zlato obhájila Američanka

TA3 TASR
12.2.2018 07:56

Americká snoubordistka Jamie Andersonová obhájila na ZOH v Pjongčangu v disciplíne slopestyle zlatú medailu zo Soči 2014. Triumfovala vďaka výkonu v prvej finálovej jazde, v ktorej dostala od rozhodcov známku 83,00 bodu. Striebro získala Kanaďanka Laurie Blouinová (76,33), bronz vybojovala Fínka Enni Rukajärviová (75,38).

Medlová v silnom vetre dvakrát spadla, zlato obhájila Američanka
SITA/Martin Medňanský

Vietor poznačil výkony pretekárok

Slovenská reprezentantka Klaudia Medlová obsadila pri svojom olympijskom debute 24. miesto so ziskom 34,00 b., keď jej nevyšla ani jedna z dvoch finálových jázd, v oboch doplatila na pády v dôsledku silného vetra.

Program súťaže narušilo nepriaznivé počasie, vietor najprv odvial kvalifikáciu a v pondelok to nevyzeralo ružovo ani s dvojkolovým finále, v ktorom sa predstavili všetky pretekárky. Pre silný vietor začiatok 1. kola odložili o hodinu a štvrť, jury napokon povolila štart o 3.15 SEČ. Už na jazdách prvých pretekárok bolo ale vidno, že vietor im nedovolí podať maximálny výkon.

Obrovské problémy mali pri skokoch, nemohli dokončiť plánované triky a veľké ťažkosti mali aj pri dopadoch. Medlovej so štartovým číslom tri vyšli prvé dva triky, pri prvom skoku však nezvládla dopad a nepríjemne spadla na chrbát. Otrasená dokončila jazdu, ktorú rozhodcovia ohodnotili známkou 26,16. Priebežne jej patrilo 23. miesto, spoliehala sa tak na 2. kolo, do ktorého postúpilo všetkých 25 pretekárok.

Nevyšla ani druhá jazda

Po pádoch prvých štartujúcich ďalšie snoubordistky radšej vynechávali skoky, alebo miernili svoje piruety. Najlepšie sa s náročnými podmienkami popasovala Andersonová, ktorá za prvú jazdu získala 83,00 bodu. Na priebežnej druhej priečke figurovala Nórka Silje Norendalová (73,91), tretia bola po 1. kole Američanka Jessika Jensonová (72,26).

Medlovej nevyšla ani druhá jazda. Zvolila si v nej strednú cestu a obtiažnejšie skoky. Pri prvom iba tesne ustála dopad, pri druhom však už nasledoval pád a tak ďalší vynechala. V porovnaní s prvou jazdou to bol lepší výkon, ale celkovo bolo 24. miesto ďaleko od jej predstáv. "Išla som naplno, cítila som, že nemám rýchlosť, ale pustila som sa do toho. Som v pohode, večer to bude bolieť, no nemám nič zlomené, iba narazené, ani dych mi nevyrazilo. Nemám dobré dojmy, pretože sa to nedá za takýchto podmienok, takmer každý padal," uviedla Slovenka.

Andersonová si druhú jazdu užila. Síce takisto spadla, ale to ju vôbec nemuselo mrzieť. Ako jediná zo štartujúcich sa dostala cez hranicu 80 bodov, žiadna zo súperiek sa jej ani nepriblížila. Majsterka sveta Blouinová si v druhej jazde polepšila, predviedla v nej zo všetkých pretekárok najlepší výkon, od víťazky ju však v konečnom zúčtovaní delilo takmer sedem bodov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok