Zverejnili oficiálny zoznam cestujúcich zrúteného ruského lietadla

TA3 TASR
12.2.2018 07:21

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie zverejnilo oficiálny zoznam pasažierov a členov posádky dopravného lietadla, pri ktorého zrútení neďaleko Moskvy zahynulo v nedeľu všetkých 71 ľudí na palube.

Dvaja cudzinci

Na zozname sú dvaja cestujúci identifikovaní ako cudzinci, konkrétne muži zo Švajčiarska a Azerbajdžanu, vyplýva z dokumentu publikovaného na webovej stránke rezortu v nedeľu neskoro večer. Medzi pasažiermi bolo tiež jedno dieťa a dvaja tínedžeri.

Lietadlo An-148 spoločnosti Saratovské aerolínie so 65 pasažiermi a šiestimi členmi posádky havarovalo popoludní niekoľko minút po štarte z moskovského letiska Domodedovo, odkiaľ malo letieť do mesta Orsk v Orenburskej oblasti pri južnej hranici Ruska s Kazachstanom.

Možné príčiny nešťastia

Starosta mesta Orsk Andrej Odincov pre agentúru Tass povedal, že všetci cestujúci okrem troch pochádzali práve z Orenburskej oblasti, kde na pondelok vyhlásili deň smútku. Dvaja pasažieri boli podľa starostu z Moskvy a tretí z Petrohradu.

Časti lietadla, ako aj viacero tiel, našli neďaleko dediny Stepanovskoje juhovýchodne od Moskvy. Záchranné čaty tam pokračovali aj v noci v pátraní po telách, uviedla agentúra Tass. Na úsvite tam podľa správy nasadili aj drony.

K príčine havárie sa úrady oficiálne nevyjadrili. Členovia záchranných zložiek však uviedli, že medzi možnými príčinami figurujú chyba pilota, nepriaznivé počasie alebo technická porucha. Saratovské aerolínie zakúpili osemročný stroj od leteckej spoločnosti Rossija v roku 2017, uviedla Tass. Podľa vyjadrenia aerolínií pre agentúru RIA ho v čase zrútenia viedol skúsený pilot s 5000 nalietanými hodinami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok