Harry so snúbenicou prezradili podrobnosti svadobného programu

TA3 TASR
12.2.2018 06:34

Britský princ Harry a jeho snúbenica, americká herečka Meghan Markleová odhalili v pondelok ďalšie podrobnosti o svojej májovej svadbe. Prezradili napríklad, že oslavy budú zahŕňať jazdu na koči ulicami Windsoru, aby sa o svoj veľký deň podelili aj s verejnosťou.

Svadobný obrad v Kaplnke sv. Juraja na Windsorskom zámku sa začne 19. mája na poludnie. Súhlas s využitím tohto chrámu z 15. storočia dala Harryho stará matka, kráľovná Alžbeta II., ktorá sa na svadbe zúčastní. Kensingtonský palác v oznámení tiež uviedol, že snúbenci sú "ohromne vďační" za mnohé blahopriania, ktoré dostali, a dúfajú, že sprievod s kočom ulicami historického mesta - od jednej hodiny popoludní - poskytne verejnosti možnosť zúčastniť sa na svadbe a pocítiť osobitnú atmosféru.

royal-w_7f000001-273a-065b.jpg

Harryho a Meghan zosobáši arcibiskup z Canterbury Justin Welby. Po sprievode bude nasledovať recepcia pre novomanželov a hostí v Sále sv. Juraja. Neskôr, počas večera, bude ženíchov otec princ Charles hostiteľom ďalšej recepcie pre mladý pár, blízkych priateľov a rodinu na verejne neoznámenom mieste.

Deň svadby je súčasne dňom finále anglického Pohára FA, na ktorom Harryho brat princ William zvyčajne odovzdáva prestížnu trofej ako prezident Futbalovej asociácie. Ak by chcel stihnúť toto večerné podujatie na štadióne Wembley, vzdialenom asi 20 kilometrov, musel by zo svadobných osláv odísť na najmenej dve hodiny. William v januári povedal, že jeho brat ho zatiaľ nepožiadal, aby bol jeho svedkom, čo sa všeobecne očakáva. Dodal, že "stále pracuje" na vyriešení časovej kolízie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok