Nový najvyšší hotel sveta v Dubaji otvorili prvým návštevníkom

TA3 TASR
12.2.2018 00:28

Najvyšší hotel sveta otvorili v Dubaji, najväčšom meste Spojených arabských emirátov. Gevora Hotel so 75 poschodiami a výškou 356 metrov prekonal iba o jeden meter ďalšiu dubajskú hotelovú stavbu, JW Marriott Marquis, informuje miestny denník The National.

Nový najvyšší hotel sveta v Dubaji otvorili prvým návštevníkom
Twitter.com/Dubai Media Office

Prví hostia sú v zánovnom hoteli očakávaní už v pondelok. Táto zlatistá budova má 528 izieb a nachádza sa na Ulici šejka Zájida bin Sultána Ál Nahjána, ktorá je súčasťou diaľnice E11 vedúcej po pobreží Perzského zálivu. Hotel má štyri reštaurácie, luxusné kúpele, bazén pod holým nebom, ako aj posilňovňu.

Dubaj má v prvej desiatke najvyšších hotelov sveta až šesť stavieb. Nachádza sa tu takisto vôbec najvyššia stavba sveta - Burdž Chalífa, ktorá meria 828 metrov a otvorili ju v roku 2010. Dubaj, mestský štát a jeden zo siedmich emirátov SAE, chce od roku 2020, keď bude hostiť svetovú výstavu Expo, prilákať ročne 20 miliónov návštevníkov. Tento púštny emirát má k dispozícii obrovské nákupné strediská i početné luxusné rekreačné zariadenia vrátane krytého lyžiarskeho strediska.

Medzinárodné letisko Dubaj, ktoré je významným globálnym tranzitným bodom pri transkontinentálnych letoch, bolo vlani po štvrtý rok po sebe najrušnejším vzdušným prístavom využívaným medzinárodnými pasažiermi. Podľa zmieneného periodika vybavilo v uplynulom roku 88,2 milióna cestujúcich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok