Zákon o VŠ sa rieši. Gröhling sa svojho titulu neplánuje vzdať

TA3 TASR
13.1.2021 16:59

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling sa neplánuje vzdať svojho titulu. Uviedol to v stredu po rokovaní vlády.

Zákon o VŠ sa rieši. Gröhling sa svojho titulu neplánuje vzdať
TASR/Jaroslav Novák

Podotkol, že zverejnil protokol, ktorý si dal urobiť v Českej republike. Podľa jeho slov je rovnako k dispozícii aj jeho záverečná práca. Poznamenal, že v nasledujúcich týždňoch budú dávať do medzirezortného pripomienkového konania zákon o vysokých školách, "kde sa budú môcť opätovne riešiť aj tieto veci."

Študentská rada vysokých škôl listom vyzvala predsedu vlády Igora Matoviča, aby sa vzdal svojho magisterského titulu tak, ako opakovane sľúbil. Zároveň ŠRVŠ doručila premiérovi aj predpripravené tlačivo, ktoré postačuje podpísať, osvedčiť podpis a poslať rektorovi Univerzity Komenského v Bratislave.

Aj komunita Zastavme korupciu, ktorá je mládežníckou platformou Nadácie Zastavme korupciu, podporuje stanovisko ŠRVŠ. "Vyzývame preto všetkých vrcholových politikov, ktorí preukázateľne získali titul podvodom, aby sa titulu vzdali rovnako, ako by to mal urobiť premiér," uviedla komunita Zastavme korupciu. Na tento krok vyzvala aj predsedu parlamentu Borisa Kollára, ministra školstva, predsedu SNS Andreja Danka a poslankyňu Národnej rady SR Petru Krištúfkovú. Premiér v reakcii na výzvu ŠRVŠ uviedol, že je v tom s ministrom školstva spoločne a urobí presne to isté, čo urobí minister školstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok