Kozák starší je späť. Vybral si klub, ktorému bude šéfovať

TA3 SITA
30.12.2020 12:44

Niekdajší úspešný tréner Ján Kozák starší sa stal športovým riaditeľom futbalového tímu FC Košice. Účastník druhej najvyššej súťaže, ktorému po jesennej časti patrí v tabuľke piata priečka s 23 bodmi zo 14 zápasov, o tom informoval na sociálnych sieťach.

Kozák starší je späť. Vybral si klub, ktorému bude šéfovať
TASR/Jakub Kotian

Rozhoduje aj o tréneroch

"Sme nesmierne radi, že na kvalitnú prácu spolumajiteľa a zakladateľa FC Košice Paľa Turczyka nadviaže pán Ján Kozák starší," uviedli akcionári mužstva v príspevku na facebooku. Kozákovou náplňou práce bude kompletný chod A-tímu, v kompetencii má aj výber hlavného trénera mužstva. Jeho nástup do funkcie je okamžitý. Ide o krok, ktorý má pomôcť pri budovaní klubu a pozdvihnúť jeho úroveň.

Kozákov predchodca Pavol Turczyk bude v klube pôsobiť už len ako akcionár. "Naďalej má poradný hlas. Patrí mu veľké poďakovanie za všetko, čo doteraz urobil," uviedol prezident FC Košice Dušan Trnka pre denník SME.

Šesťdesiatšesťročný Kozák je v počte víťazstiev (29) najúspešnejší tréner slovenskej reprezentácie v ére samostatnosti. Slovákov priviedol na ME 2016 vo Francúzsku, kde pod jeho vedením Hamšík a spol. postúpili do osemfinále. Na reprezentačnej lavičke skončil predčasne v októbri 2018 po prehre s Českom (1:2) v Lige národov - na vlastnú žiadosť - pobúrený správaním sa niektorých hráčov.

Turczyk rezignoval pred Vianocami

Z príchodu Jána Kozáka do funkcionárskeho tímu FC Košice neskrýval radosť Dušan Trnka. "Veľmi sa tešíme z toho, že pán Kozák prijal našu ponuku a veríme, že jeho skúsenosti a charizma privedú klub k úspechom, ktoré všetci v Košiciach očakávajú," vyhlásil Trnka. "Je to lokálpatriot a môžeme mu len poďakovať, že prehodnotil svoje rozhodnutie a bude pokračovať v našom klube," doplnil košický prezident.

Pavol Turczyk rezignoval na pozíciu športového riaditeľa v Košiciach krátko pred Vianocami. Dôvodom bola aj jeho pracovná vyťaženosť ako podnikateľa. "Som rád, že ide práve o Jána Kozáka st. Je to tréner, futbalový odborník a osobnosť s bohatými skúsenosťami, ktoré budú prínosom pre ďalší rozvoj a smerovanie futbalu v Košiciach. Za spoluprácu sa chcem poďakovať hráčom, trénerom aj fanúšikom klubu,“ uviedol Turczyk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok