SaS a OĽaNO sa dohodli na uzavretí koaličnej zmluvy do komunálnych volieb

TA3 TASR
5.2.2018 17:17

Opozičné strany SaS a OĽaNO sa dohodli na uzavretí koaličnej zmluvy do tohtoročných komunálnych volieb. Zatiaľ ju nepodpísali, urobia tak v piatok, kedy povedia aj podrobnosti, potvrdila hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

SaS a OĽaNO sa dohodli na uzavretí koaličnej zmluvy do komunálnych volieb
TASR

Zmluva bude medzi dvojicou týchto strán, nebránia sa však ani spolupráci s ďalšími stranami, podobne, ako tomu bolo pri minuloročných krajských voľbách. "Samozrejme, uvítame spoluprácu aj ďalších strán," uviedla Svrčeková. O spoluprácu malo záujem KDH, ktoré ale kritizovalo, že dohodu chcú SaS a OĽaNO podpísať bez KDH. Od dvojice chcelo vedieť, ako je to s dohodou.

"Tí, ktorí sedia pri stole, robia dohody. A tí, ktorí pri stole nesedia, sa zvyknú ocitnúť na jedálnom lístku, uviedlo nedávno KDH, ktoré tvrdí, že nebude "na jedálnom lístku". Opozičné strany diskutujú aj o možných kandidátoch na primátorov a starostov. Kandidáta na bratislavského primátora by malo navrhnúť OĽaNO. Spomínajú sa poslanci NR SR za hnutie Ján Budaj a Gábor Grendel, aj starosta Vajnôr Ján Mrva a starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok