Ruský pilot aktivoval na tele granát, odpálil sa spolu s teroristami

TA3 TASR Twitter/@miladvisor
5.2.2018 16:51

Ruské ministerstvo obrany potvrdilo, že pilot bojového lietadla Su-25, ktoré bolo zostrelené v sobotu v Sýrii, sa po katapultovaní a zranení v nerovnom boji usmrtil, keď na svojom tele aktivoval granát. Informovala o tom agentúra Interfax.

Ruský pilot aktivoval na tele granát, odpálil sa spolu s teroristami
SITA/AP

K zostreleniu ruského bojového lietadla typu Su-25 došlo v sobotu, keď vykonávalo hliadkovanie nad zónou deeskalácie v provincii Idlib. Pilot po zásahu svojho lietadla stihol informovať základňu, že sa musí katapultovať v oblasti ovládanej bojovníkmi teroristickej skupiny Džabhat Fatah aš-Šám, známej predtým ako Džabhat an-Nusra. K zodpovednosti za zostrelenie lietadla sa prihlásili bojovníci džihádistickej aliancie Haját Tahrír aš-Šám, ktorá patrí pod Džabhat Fatah aš Šám.

Podľa oficiálnych informácií do sobotňajšieho incidentu s Su-25 Rusko počas vojenskej operácie v Sýrii prišlo o štyri lietadlá a päť vrtuľníkov. Ruská vojenská operácia v Sýrii sa začala 30. septembra 2015. Jej cieľom je podpora pozemných operácií sýrskej armády proti povstaleckým skupinám. V decembri 2017 Rusko oficiálne oznámilo výrazné zníženie počtu svojich vojakov a techniky v Sýrii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok