Krviprelievanie v Sýrii pokračuje

TA3, TASR
1.5.2012 13:55

Boje medzi sýrskymi jednotkami a opozičnými povstalcami sa zintenzívňujú. Napriek prímeriu , ktoré obe strany konfliktu vyhlásili ešte v apríli prichádzajú o život desiatky ľudí. Dnešné útoky si vyžiadali najmenej 22 obetí vrátane detí.

Mínometné strely dnes zasiahli malé mesto v sýrskej provincii Idlib, pričom zahynulo desať ľudí, z toho boli deviati z jednej rodiny. Sýrske observatórium pre ľudské práva so sídlom v Británii uviedlo, že medzi obeťami boli dve deti. Zranenie utrpelo aj mnoho ďalších osôb, viacerí z nich sú v kritickom stave.

Boje medzi sýrskymi jednotkami a opozičnými povstalcami sa počas dnešného dňa zintenzívnili. V noci nadnes zahynulo v bojoch 25 ľudí, oznámili sýrski opoziční aktivisti. Miestne koordinačné výbory, dokumentujúce násilie v Sýrii, oznámili, že vojaci v neskorých večerných hodinách strieľali do demonštrantov v Damasku.

K bojom medzi povstalcami a vojakmi došlo tiež v provincii Idlib a v okolí mesta Aleppo, ako aj v provincii Hamá. V pondelok pri viacerých bombových útokoch zahynulo v Idlibe a v Damasku vyše 22 osôb, približne 100 ľudí utrpelo zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok