Na úplatkoch vraj zobral státisíce. Prečo zadržali Lučanského

TA3 TASR SITA
3.12.2020 13:46

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorého mali obviniť a neskôr zadržať v rámci akcie Judáš, zameranej proti elitným policajtom a siskárom, mal brať úplatky. Spolu údajne získal až 510-tisíc eur. Podľa medializovaných informácií mu hrozí až 15-ročný trest.

Podľa Denníka N je Lučanský obvinený v dvoch z ôsmich skutkov z prijímania úplatku. V jednom prípade údajne ide o trestný čin veľkého rozsahu, za ktorý hrozí až 15 rokov väzenia.

Bývalého policajného prezidenta majú usvedčovať bývalý zástupca riaditeľa Útvaru zvláštnych policajných činností Norbert Paksi a podnikateľ spájaný s podsvetím František Böhm. Obaja sú vo väzbe, zadržali ich v rámci akcie Božie mlyny.

Lučanského zadržali v rámci akcie Judáš, ale neskôr ako ostatných. Keď sa vrátil z dovolenky v Chorvátsku, po dohode s vyšetrovateľom sa dostavil na výsluch. NAKA zatiaľ obvinila osem osôb. Trestná činnosť sa má týkať korupcie, pričom jedna z osôb je obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti a vydierania a ďalšia osoba je obvinená aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Lučanského zadržali v rámci akcie Judáš, ale neskôr ako ostatných. Keď sa vrátil z dovolenky v Chorvátsku, po dohode s vyšetrovateľom sa dostavil na výsluch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok