Matovič: Ak sa niekto dohodne s opozíciou na voľbe GP, končíme

TA3 TASR SITA
23.11.2020 15:01

Ak by sa niektorá vládna strana dohodla s opozíciou a zvolili by v parlamente kandidáta na generálneho prokurátora, OĽANO by vystúpilo z koalície. Pripustil to premiér a líder OĽANO Igor Matovič v reakcii na otázky, čo by hnutie urobilo, ak by kandidát prešiel s podporou časti opozície.

Šéfa Generálnej prokuratúry SR by mal parlament voliť na najbližšej schôdzi, ktorá sa začína v utorok 24. novembra. Ešte pred začiatkom vypočúvania kandidátov premiér upozornil koaličných partnerov, že počul, že niektoré politické strany urobili dohody s „mafiou, či jednou, alebo druhou". „Ak by sa niečo také stalo, samozrejme, OĽANO vystúpi z koalície, a je koniec," doplnil. O ktoré strany malo ísť, nepovedal.

O šéfa GP SR sa uchádza sedem kandidátov - Jozef Čentéš, Tomáš Honz, Ján Hrivnák, Juraj Kliment, Rastislav Remeta, Ján Šanta a Maroš Žilinka.

Líder Sme rodina Boris Kollár verí, že v koalícii bude dohoda na spoločnom kandidátovi na generálneho prokurátora. Zároveň však odkazuje, že jeho hnutie sa vydierať nenechá. "Pevne verím, že sa dohodneme na spoločnom kandidátovi s OĽANO, prípadne s ďalšími koaličnými partnermi. Cez to všetko chcem jasne povedať, že sa vydierať nedáme," vyhlásil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok