Kiná, divadlá i kostoly otvoria. Platia však viaceré podmienky

TA3 TASR
13.11.2020 21:09

Návštevníci kultúrnych podujatí a bohoslužieb budú musieť sedieť buď v každom druhom rade, alebo šachovnicovo. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa od pondelka uvoľňujú opatrenia pre divadlá, kiná, filmové predstavenia či bohoslužby. Informovala o tom hovorkyňa úradu Daša Račková.

Kiná, divadlá i kostoly otvoria. Platia však viaceré podmienky
SITA/AP ilustračné

"Zakázaná je konzumácia nápojov alebo jedál, organizátor musí pred začiatkom odmerať telesnú teplotu účinkujúcich a nepovoliť im vstup, ak majú teplotu vyššiu ako 37,2 stupňa Celzia," uviedla.

Taktiež budú otvorené fitnescentrá a plavárne, pričom naraz v nich bude môcť byť najviac šesť zákazníkov. "Personál musí nosiť rúška a vo zvýšenej miere upratovať, čistiť a dezinfikovať priestory a vybavenie. Zároveň platí podmienka jedna osoba na 15 štvorcových metrov," poznamenala.

K doteraz povoleným športovým podujatiam pribudli Slovenská hokejová liga, II. futbalová liga. "Povoľujú sa aj podujatia nevyhnutné pre fungovanie karanténnych športových centier pod záštitou ministerstva školstva,"doplnila s tým, že všetky povolené športové podujatia sa budú naďalej konať bez prítomnosti divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok